Италианската крайно дясна Лига заяви в четвъртък, че иска да промени

...
Италианската крайно дясна Лига заяви в четвъртък, че иска да промени
Коментари Харесай

Италианската Лига иска да премахне знамето на ЕС от обществените служби

Италианската крайно дясна Лига съобщи в четвъртък, че желае да промени закона и да отстрани знамето на Европейския съюз от публичните служби , като желае да ускори своите евроскептични позиции преди парламентарните избори за Европейски Съюз идващия месец.

Лидерът на Лигата Матео Салвини, чиято известност понижа през последните години, се пробва да привлече евроскептичните гласоподаватели и да усили поддръжката за своята партия, която е част от обединението на премиера Джорджия Мелони.

Сенатор Клаудио Борги - уверен евроскептик и претендент на европейските избори - сподели, че единствено италианското национално знаме би трябвало да бъде изложено пред офисите, дружно с банери, представящи районите.

Борги сподели, че ще внесе законопроект за анулация на закон от 1998 г ., който изисква знамето на Европейски Съюз да се вее в публичните служби на Италия, като го назова нелепост.

Лигата е част от групата на радикалната дясна еднаквост и народна власт (ИД) в Европейския парламент, която включва френското Национално придвижване (НД), австрийската Партия на свободата (АПС) и партията Алтернатива за Германия (АзГ).

ИД в момента е шестата по величина група в събранието на Европейски Съюз, само че последните изследвания я слагат на четвърта позиция, малко зад либералите, като RN се чака да реализира изключително огромни облаги във Франция.

Лигата - която получи 34% от гласовете на последните избори за Европейски Съюз през 2019 година - в този момент събира единствено към 9% , като партията на Мелони Братята от Италия е най-популярната група в Италия с 27% - измествайки я като водеща мощ на италианската десница.

Като част от устрема си да възроди партията, Салвини издигна като претендент Роберто Ваначи, армейски военачалник, който провокира яд предходната година с публикуването на книга, пренебрегваща LGBTQ общността, мигрантите, малцинствата и феминистките.
 Италиански арбитър отхвърля дело за клюка, заведено от съдружник на Мелони
Италиански арбитър отхвърля дело за клюка, заведено от съдружник на Мелони

В делото си Лолобриджида упрекна Чезаре, че го показва като нацист, " който популяризира концентрационните лагери "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР